В петък  Азербайджан обвини Армения, че е нарушила постигнатото примирие

...
В петък  Азербайджан обвини Армения, че е нарушила постигнатото примирие
Коментари Харесай

Азербайджан обвини Армения в нарушение на примирието

В петък  Азербайджан упрекна Армения, че е нарушила постигнатото помирение и обстрелва военни позиции по границата сред двете страни, поставяйки завършек на затишието в жестоките конфликти, лишили десетки жертви предходната седмица, оповестява " Анадолската организация “ .

Арменските сили са стреляли по азербайджански позиции " в селището Коханеби, в региона Товуз, селищата Кешдак и Бармагбина в региона на Калбаджар и селището Тазакенд в региона на Дашкасан “, се споделя в изказване на азербайджанското министерство на защитата.

Арменските елементи са видяни " по направленията на селището Чинарли от Товузгалския регион и селищата Юхари Шоржа, Гюнашли и Зарканд от региона на Басаркечар “, се споделя в изказването.

Те са употребявали оръжия с друг диаметър в офанзивите си, които са почнали късно вечерта в четвъртък и са траяли до петък сутринта, се прибавя още в него.

Министерството не дава детайлности за жертви или вреди, само че отбелязва, че азербайджанските военни са подхванали " съответни ответни ограничения “.

Повече от 200 арменски бойци и 80 азербайджански военнослужещи бяха убити при експлоадирането на конфликтите предходната седмица, които приключи с помирение, необятно приветствано от интернационалната общественост.

Сблъсъците бяха последните сред двете някогашни руски републики, които са в обтегнати връзки от 1991 година, когато арменската войска окупира Нагорни Карабах, територия, интернационално приета като част от Азербайджан.

Последната огромна ескалация на спора беше през 2020 година, когато Азербайджан си върна няколко града и над 300 селища от арменците. Тази борба приключи със договорка, подписана с посредничеството на Русия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР